Privacy Policy

Кои сме ние

Сайтът http://shop.ratio.bg се поддържа от Сдружение “Еволюционен поглед”, БУЛСТАТ 176235009. Можете да се свържете с нас директно на [email protected]

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато потребители оставят коментари в сайта, получаваме информацията, попълнена във формата за коментари, както и IP адреса и типа на браузъра на посетителя. Последните данни се използват само за засичане на спам коментари и са достъпни само за администраторите на сайта.

Анонимизирана серия данни създадена на база вашия email адрес (наричана още hash) може да бъде изпратена на услугата Gravatar, за да проверим дали я използвате. Политиката на Gravatar ще намерите тук: https://automattic.com/privacy/. След одобрение на ваши коментари, профилната ви снимка от Gravatar ще е видима до коментара.

Информация за контакт и доставка

При създаване на поръчка, получаваме информация, която ни позволява да обработим и изпратим поръчката ви до желан адрес. Тази информация попълвате и подавате самостоятелно при звършване на поръчката си. Информацията е достъпна за администраторите на сайта и се предава на куриерската фирма, с която правим доставянето на продукти – Speedy. Политиката за защита на личните данни на Speedy ще намерите тук: https://www.speedy.bg/bg/gdpr.

Бисквитки

Какво са бисквитките?

Бисквитките са файлове (пакети с информация), които се съхраняват на компютрите на потребителя с цел подобряване работата със съответния уеб сайт. Тези файлове позволяват потребителят да бъде разпознат и уеб сайтът да бъде адаптиран спрямо неговите предпочитания. Бисквитките обикновено съдържат основна информация като името на уеб сайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер.
Бисквитките могат да съдържат произволна информация, избрана от собствениците на интернет страницата.

Бисквитките може да се използват само в определена сесия – т.е. запазват се само докато посещавате сайта и автоматично се изтриват при затваряне на браузъра ви – или постоянни – такива, който остават дори след като затворите браузъра. Постоянните бисквитки се запазват като файл на комплютъра ви и могат да бъдат разчетени само от сайта, за който са създадени, когато го посетите отново.

Как използваме бисквитки?

Използваме бисквитки, за да следим агрегирана информация за поведението на потребителите ни при посещение на сайта. Това ни позволява да разберем как да подобрим платформата според поведението на потребителите. Бисквитките се използват и, за да изпълняваме комерсиални интереси като анализираме ефективността на рекламни и други промоционални активности.

Използваме бисквитки от Google Analytics и Facebook, за да анализираме агрегирани данни за описаните по-горе цели.

Деактивиране на бисквитки

Можете да настроите браузъра си така, че той да отказва създаването на бисквитки или да ви известява, когато даден уебсайт създава или се опитва да достъпи бисквитки. Ако откажете бисквитките, имайте предвид, че някои действия в платформата може да не работят добре. Можете да посетите тази страница, за да научите как да използвате или премахвате бисквитки в най-популярните браузъри. Можете и да деактивирате конкретни бисквитки от трети страни през тази страница, управлявана от EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance).

На следните линкове ще намерите информация за изключването на бисквитки в използваните от нас трети страни: Google AnalyticsGoogle Ads и Facebook.

За какво време пазим данни

При оставяне на коментари, съдържанието на коментара и неговите мета данни се запазват за неопределн период от време, освен ако не пожелаете изтриването им.

Ваши лични данни, предоставени при регистрацията ви на уебсайта и създаване на поръчка, се съхраняват и обработват за срока на регистрацията, докато не поискате дерегистрация и заличаване на вашия профил.

Когато ваши лични данни се съдържат в счетоводни документи, които могат да бъдат изискани от нас на законово основание за нуждите на данъчния контрол, срокът за съхранение на тези лични данни ще бъде 10 години.

Какви права имате върху вашите лични данни

Ако имате регистрация в сайта или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите изтеглен файл с всички данни, които сте предоставили. Можете да поискате и да изтрием всички данни, които се съдържат в системата за вас. Това ще бъде направено в 30-дневен срок от потвърждаване на вашата заявка, но не може да бъде направено за данни, които сме задължени да запазим от законови и административни съображение.

Надзорен орган

Ако смятате, че сме нарушили правата ви във връзка със съхранението и използването на лични данни, можете да подадете жалба до надзорния орган на България, който е Комисията за защита на личните данни. Повече информация можете да намерите на адрес: www.cpdp.bg. Също така, можете да подадете жалбата си в страната, в която живеете, в страната, където е работното ви място, както и в страна, където смятате, че нарушаваме правата ви.

Длъжностно лице по защита на личните данни

При желание да получите копие от личните данни, които системата ни пази за вас или да изтрием въпросните данни, можете да се свържете с лицето по защита на личните данни Василена Вълчанова на [email protected] и тел. 0899172648.